Μεταναστευτικό, Λαθρομετανάστες και Διακινητές Ανθρωπίνων ψυχών!

Πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια για τη διακίνηση λαθρομεταναστών και τη μη επαρκή φύλαξη των συνόρων μας! Μεγάλος αριθμός ανθρώπων έχουν διακινηθεί και έχουν εισχωρήσει στα ενδότερα, δημιουργώντας μικρούς πυρήνες που όλο και μεγαλώνουν… Μεγάλο όπλο για την πρόκριση των κομμάτων στις εκλογές η »μεταναστευτική ατζέντα»… Φόβος των μυστικών υπηρεσιών η εισχώρηση τζιχαντιστών, ακραίων μουσουλμάνων στην Ευρώπη! Και όλα αυτά τα θέματα τρέχουν πανικόβλητοι τώρα οι ηγέτες των διάφορων χωρών να προλάβουν, να λύσουν και να ξεκαθαρίσουν με πολλούς και διάφορους τρόπους ο καθένας, θεμιτούς και αθέμιτους! Κι όλοι εμείς οι απλοί άνθρωποι προσπαθούμε να αντεπεξέλθουμε στις όποιες καταστάσεις δημιουργούνται…

Η πρόθεσή μου, όμως, δεν είναι να πολιτικολογήσω, ούτε να προτείνω λύσεις για αυτά τα ζητήματα. Η πρόθεσή μου είναι να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου για τον καθένα από εμάς! Καταρχάς στην φύλαξη των συνόρων μας!!! Ο παντογνώστης Χριστός μας μας είπε «Προσέχετε τα μάτια σας τι βλέπουν, τα αυτιά σας τι ακούν, το στόμα σας τι λέει, τα χέρια σας τι έργα κάνουν»!!! Τι μας είπε; Να προσέχουμε τα σύνορα της ψυχής μας! Ψυχοφθόρα πάθη και πονηροί ακραίοι δαίμονες προσπαθούν να εισχωρήσουν στα ενδότερα της ψυχής μας! Φτιάχνουν έναν πυρήνα και προσπαθούν να καταστρέψουν ό,τι όμορφο υπάρχει! Προσπαθούν να αναμιχθούν με τις αρετές κι αν είναι δυνατόν να τις διαστρεβλώσουν! Προσπαθούν με λίγα λόγια να διαφθείρουν την ψυχή μας. Ποιος από τους μεγάλους και τους μικρούς αυτής της γης, βλέποντας τους διακινητές των ψυχοφθόρων παθών, αντιτάχθηκε;! Ποιος από εμάς, βλέποντας τους εχθρούς της ψυχής, προστάτεψε τα σύνορα του;! Ποιος από εμάς έκανε διαδήλωση κατά των καταστροφέων των ηθών και των αξιών;!

Βλέπουμε διασώστες να θυσιάζουν τη ζωή τους για την περισυλλογή των μεταναστών κι οργανώσεις κι εθελοντές να βοηθούν στην περίθαλψη αυτών των δυστυχισμένων ανθρώπων. Ίσως και κάποιοι από εμάς να συμμετέχουμε σε κάτι τέτοιο κάνοντας πράξη τα λόγια του Χριστού για αγάπη και φιλανθρωπία! Πρέπει όμως να δούμε και λίγο βαθύτερα μέσα μας. Μήπως κι η ψυχή μας έχει αφεθεί στα κύματα των παθών και φωνάζει για βοήθεια;! Μήπως χρειάζεται να θυσιάσουμε χρόνο και ανέσεις για να την περισυλλέξουμε και να την περιθάλψουμε;! Μήπως κι η ψυχή μας έχει χάσει τον προορισμό της, την οικογένειά της (την εκκλησία), τους φίλους της (τους αγίους) και τον πατέρα της (τον καλό μας Θεό) και μόνη προσπαθεί απεγνωσμένα να σωθεί;!

Η εκκλησία, αδελφοί μου, είναι παρούσα, είναι το ιατρείο των ψυχών! Ο Μέγας Αρχιερέας και Ιατρός των ψυχών και των σωμάτων, ο Φιλάνθρωπος Θεός μας, βρίσκεται εκεί και περιμένει! Περιμένει τον καθένα από εμάς να του πάει την ταλαιπωρημένη και καταρρακωμένη ψυχή του, ώστε να την περιθάλψει και να την γιατρέψει από κάθε νόσο! Ο Χριστός μας είναι εκείνος που ξέρει πώς να σώσει την κάθε ψυχή, που τρομαγμένη από τα βάσανα, τις δυσκολίες, τους διακινητές της, τρέχει προς Εκείνον ζητώντας την σωτηρία της!

Αδελφοί μου, κρούω τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους μας! Ας φυλάξουμε τα σύνορα της ψυχής μας, ας την προστατευτούμε από τους κάθε είδους «διακινητές» και «δολιοφθορείς» κι ας θυσιάσουμε επιτέλους λίγο χρόνο για να βοηθήσουμε την ψυχή μας! Ας τρέξουμε στην μητέρα εκκλησία και στα μυστήριά της, ας τρέξουμε στον γλυκό μας Ιησού για να περιθάλψει, γιατρέψει και τελικά σώσει την ψυχή μας, αφού κι εκείνη είναι μετανάστης αυτού του κόσμου! Προσδοκώντας κάποτε να φτάσει σώα στην πραγματική πατρίδα της, στην Ουράνια Βασιλεία! Αμήν!

π. κ. ρ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s